Wednesday 17 January 2018

Търсене на Образователни игри в интернет от родители.

Здравейте родители!

Освен многобройните скандални и зрелищтни статии и филмчета, Интернет предлага и много полезни неща за вашите деца, например под формата на забавни образователни игри.

 Ако не обръщате внимание на децата си и ги оставяте сами да вървят по стъпките "от страница на страница", те трудно ще попаднат на тези чудни приложения създадени от дейни и креативни автори. 

Ако ги оставите сами в интернет, те ще следват стъпките на най гръмките заглавия, съучениците и приятелите си и рядко ще попаднат на подобни игри, ако в тях няма развито чувство за любознателност. Те ще бъдат винаги водени от някой друг, а не от вас.
Статистиката сочи, че един български сайт с образователни игри се посещава повече от "тъпи" американци, от колкото от българи! Какво говори това за нашите прехвалени българчета?

Днес отделето 1 час на вашето дете да потърсите в Гугъл две думички:

 образователни игри


Дори да не научат нищо от играта, то в тях ще се формира поне малко любознателност, докато играта сама по себе си ще даде известно забавление. Нека не забравяме, че децата често страдат от "Скука". Само на едно некреативно и нелюбознателно дете може да му бъде скучно. 

И така, ето един чудесен сайт с образователни игри на български:
Планета 42 Забавни Образователни Игри

ПЛАНЕТА 42


Споделете и вие какво сте открили в интернет. Пуснете го във Фейсбук, пишете коментари. Ако говорим повече за наука, един ден везните може и да се наклонят в друга посока.

No comments:

Post a Comment